22 december 2015

GOD JUL

Nu vill jag önska er alla som följer mig i mitt liv med barnbarn, flyttar och företag en riktigt god jul.

Här har jag försökt skapa jul med samma pynt och kuddar som vi hade i vårt hus på Kallholmen. Det blir övermöblerat, mysigt och alldeles underbart.

 Här är min älskade julkrubba som jag fått efter min farmor den har ett självlysande jesusbarn som lyser upp i vintermörkret.

 Loppisfynd, gammalt pynt och dukar från Indiska.

 Älskar gamla plåtburkar borde försöka få tag i fler röda.

Guldspeglar och loppisfyndade mässingsljustakar samt röda lyktor jag samlat i flera år.

Kram från Carolina.

15 december 2015

JUL I GÅRDSHUSET

 Vårt nya liv i lilla gårdshuset på Älvsbacka innebär nya rutiner och traditioner. Jag har för första gången i livet köpt en gran...spontanköpte den på Lantmanna och bara slängde in den i min nya firmabil och den fick flytta in redan den första advent helt galet i min sena och stressade värld. Det är en riktig knubbig piff och puffgran :-)

Det är väldigt lågt i tak i gårdshuset så enda stället den kan stå rak fast den knappt är två meter är i köksfönsterkupan. Där står den så knubbig och fin och jag funderar om den håller ända till min födelsedag den 27 januari.

 Jag har även köpt sladdlösa julgranslysen från Claes Ohlsson vilken fiffig uppfinning. Inget trassel och man tänder och släcker dem med en kontroll. Sjukt bra.

Det här är också en mysfaktor en liten öppen spis i köket. Vi har haft sotaren här för att kolla rökgångar och skorsten och allt var bra så nu är det bara att elda.

Vi har varit på Femtiofemårsdisco på Fridhemsplan, grönkålspasta i Gamla stan och sen kammarkörslucia i Jacobs kyrka i helgen och det var helt underbart.

Julkramar från Carolina.

9 december 2015

MÖBELFYND INNAN JUL

Möbler som finns på vår fyndsida hinner vi leverera innan jul. Där finns hatthylla, stilbord, soffbord, sängavel, pottskåp och trärena krön. 

Välkommen att se mer här på Kallholmens Fyndsida.

7 december 2015

JULBORD I PEHRKÄLLAREN


Vi har njutit av ett otroligt gott julbord på Stiftsgården, det här är deras egna bilder från Pehrkällaren dit vi levererat möbler..
I Pehrkällarens 1600-tals miljö avnjuts ett exklusivt julbord med inslag av nya smaker från det norrländska köket. All mat är lagad från grunden av de finaste råvarorna.
Efterättsbordet var ett helt rum fyllt av godis de kallade det Gotterummet :-)

Önskar er en fortsatt mysig adventstid.

Carolina.