27 mars 2014

PÅGÅENDE PROJEKT

Jag kallar mig själv projektstyrd...älskar projekt i alla former. Renoveringar, sorteringar, hemsidor, broschyrer, shopping och hantverk :-) Har ingen puckel för att starta med nya projekt däremot är det lite si och så med att förvalta och slutföra. Nu när jag nått en relativ hög ålder har jag lärt känna mig själv så jag förstår att detta beteende både är en fördel och en nackdel.

Häromveckan tittade jag ner i min pysselfotpall vid fotöljen framför TV för att kolla lite på mina pågående projekt och då inser jag att ganska många som är "nästan-färdiga" och mitt barnbarn Hildurvildur fyller snart ett år. Det värsta med denna insikt är att hon har växt ur en del som jag inte hunnit färdigställa....Skärpning farmor ;-)

Så i helgen skötte vi henne när föräldrarna myste på hotell och då stickade jag den färdig och hon blev så fin i den, som en liten nallebjörn.

Nu önskar ja er alla ett riktigt soligt och fint veckoslut.

// Carolina.


25 mars 2014

BOKHYLLOR & SOFFBORD

Vi har flera olika modeller av soffbord. Rosgårdens runda och ovala samt Herrgården och Prästgårdens som bara funnits i kvadratisk form. Många vill ha dessa i rektangulär form och nu finns dessa som standard. Måtten är 120 X 60cm och har precis som det kvadratiska en låda i sargen. Är du intresserad gå in och läs mer på vår hemsida.

Herrgårdens soffbord.

Till vänster på bilden ser ni vår bokhylla. En bra möbel som rymmer mycket utan att man behöver öppna dörrar. Vi har en i kritvitt till salu på vår hemsida under fliken fynd och priset på den är 5 500:-

Herrgården Bokhylla Fynd.

Ha en underbar vårvecka...här strålar solen ner från en klarblå himmel.

// Carolina.


18 mars 2014

SOLIGA SOLGÅRDEN

Nu vände våren... här har vi inte fått någon snö ännu men isarna som rev förra veckan har frusit på igen.  I vår webbutik har vi utförsäljning av möblerna vi visade på mässan samt några färdiga produkter som målats i fel färg till beställande kund. Vi vill nu vårstäda lite i lagret så är det möbler ni känner er sugna på så passa på. Vi har två stora skohyllor i Solgården med sin släta rygg. En är kritvit och en är pärlgrå.

Solgården Stor Skohylla Fynd

Den här lilla TV-bänken är en ganska ny produkt för oss som har blivit väldigt populär, tror inte det finns så många TV-bänkar i klassisk, romantisk stil. Just denna är kritvit och vi visade den på mässan.

Solgården Liten TV-bänk Fynd

Gå in på vår på vår hemsida och bevaka fliken Fynd det kommer att läggas in fler möbler eftersom och några av mässans möbler är redan sålda.

Kallholmen Sortiment Fynd

Önskar er alla en riktigt bra vecka...vår eller inte :-)

12 mars 2014

NYANTIKA TRENDEN

För snart tio år sedan var våra fina stolar med i ett reportage i Lantliv. Det var förra gången vi hade vi hade svart som standardfärg....kanske var vi lite före vår tid för då var intresset för svart inte lika stort som det är nu. Vi har massor med svarta order inne nu efter mässan, Herrgårdens bokskåp, Doroteastolar, sängavlar, sängbord samt två av Rosgårdens linneskåp som ska levereras till Island.


Antik design behöver inte innebära murket trä och maläten sits. Och nygjorda möbler behöver inte innebära massproduktion. Du kan lika gärna välja gustavianskt, stil och kvalitet. Made in 2000-talet.



Fast än detta reportage gjordes för snart tio år sen känns det väldigt aktuellt idag. Hållbart, närproducerat, design och kvalitet som håller över tid.


Hälsningar Carolina Dahlberg, formgivare på Kallholmen.

10 mars 2014

VÅR I LUFTEN



Nu har våren kommit till Kallholmen flera månader för tidigt. Visst älskar man solen och de varma vindarna man vart tog min favoritårstid vägen? Den vi i Norrland kallar vårvintern och vi verkligen älskar. Sitta i en snödriva och lapa sol, promenera på isarna och grilla vid klipporna. 

Det är det ju som det är så det är väl bara att gilla läget och önska er alla en riktig härlig vårvecka. 

Hälsar er välkommen in på vår hemsida och se på inspirerande vardagsrum.




7 mars 2014

DET NYA SVARTA

Riktigt roligt att få visa och sälja vår svarta Doroteastol och Rosgårdens fina skrivbord. Möblerna får ett helt annat utryck när man målar dem i svart. Kan tänka mig att de passar en annan kundgrupp. När vi visade dem på mässan så stack de verkligen ut i den vita vita världen.

Nu säljer vi alla möbler från mässmontern för ett reducerat pris eftersom vi visat dem på mässan och de kan vara lite använda. Gå in på vår hemsida under sortiment och fliken fynd så får du se och möjlighet att köpa möbler till "fynd" pris. En hel del av möblerna är redan sålda så.....skynda fynda och trevlig helg.


Kramar från ett riktigt blåsigt Norrland.

3 mars 2014

UTFÖRSÄLJNING MÄSSMÖBLER

Nu säljer vi ut alla möbler vi hade med på mässan till reducerat pris. Du finner dem i vår webbutik under sortiment och fliken fynd.

Prästgården Hatthylla Fynd.


Möblerna är målade i kritvitt, antikvitt, pärgrått och svart. De kan vara lite kantstötta och använda men inte farligt och vi säljer dem i befintligt skick med en prisreduktion på ungefär tjugo procent.

Herrgården Tallrikshylla Fynd.

Självklart finns det bara en av varje så ni måste skynda er om ni är intresserade. Vi lägger ut fler eftersom så ni måste ha ögonen öppna. Välkomna in till vår hemsida och vår webbutik.

// Carolina.

Herrgården Linneskåp Fynd.

1 mars 2014

OCH VINNARNA ÄR.....

......Jenny Sundström för att hon följer oss på Pinterest och Åsa Salo på Instagram. Ett riktigt stort grattis till er båda ni har vunnit var sitt litet sängbord i Herrgården eller Prästgården. Hör av er till oss så vi får veta vad ni väljer och var ni bor.

Som tröst till er andra kommer vi att lägga ut alla produkter vi hade med på mässan samt de vi fotograferade innan till betydligt bättre priser på webbutikens fyndsida. De tre sängborden på bilden kan du redan beställa om du vill, gå in på länken nedan.

Herrgården Sängbord Fynd.

Trevlig kväll nu ska vi se andra chansen :-)