28 november 2013

HAPPY THANKSGIVING

Säger man så? Detta är en relativ ny tradition i vår familj. Vår son och hans bästa vän är gift med varsin syster. Den familjen verkade som missionärer i Rumänien och de har även bott ett antal år i USA. Nu har vår familj fått glädjen att vara med och fira denna högtid i fyra år.

Från början hade vi lite svårt med smakerna som var lite sötare än man är van vid. Kalkon, stuffing, cranberryjam och sötpotatis med  marchmallows :-)  Men i år var det riktigt gott man kanske har vant sig.

Mamman till min sons kompis var en god vän till mig ända sen vi var barn. Hon hette Johanna och var en fantastisk, konstnärlig och färgstark person. Hon dog i cancer för två år sen och nu bor hennes son och svärdotter som också heter Johanna i huset och hon är också väldigt konstnärlig och det är hon som gjort den fina dukningen.


Systrarna och mamman turas om att göra kalkonen och i år var det min svärdotter Kristina som fick äran för första gången och den blev riktigt god. Efter middagen går vi runt till var och en, stora som små får berätta vad man är tacksam för.

Glasen är tomma, tallrikarna renskrapade och jag kan inget annat än att vara tacksam. Tacksam för de jag har omkring mig, tacksam för minnen av de som inte längre är med oss, tacksam för det liv just jag får leva. Det är en bra grej det här med thanksgiving skrev min svärdotter på sin facebooksida. 

Hildur-Vildur vårt barn-barn frade med att ställa sig och vandra runt med en ikeapall med sin nya fina littlephantklännig.

Happy Thanksgiving på er alla :-)

26 november 2013

SKYLTSÖNDAG DEN 1 DECEMBER

Vi har öppet i Gårdsbutiken den första december mellan 12 och 16. Vi bjuder på glögg och tilltugg. Alla möbler i butiken har bra priser och allt vi har från Mariedal i merinoull är det 20% rabatt på under den dagen.

Vi kommer även att sälja hantverk från andra på orten och även vackra halsband i lera som min vän Johanna Hedblad har gjort. Hon dog för två år sedan i cancer så pengarna för dessa går direkt till cancerfonden.

Det är även mycket andra aktiviteter här i Skelleftehamn under skyltsöndagen så vi hälsar er alla välkomna. Vår adress är Södra Ringvägen 15 i Skelleftehamn och telefon om ni undrar över något eller inte hittar är 0910-34590.

// Carolina.

22 november 2013

VÅRT FINA KÖK

Jag älskar verkligen vårt fina och lantliga kök. När man trivs med något och har en tidlös smak så märker man inte riktigt att tiden går. Nu har vi kommit på att det är drygt tio år sen vi renoverade det och vissa av vitvarorna är ännu äldre! Helt plötsligt så lägger de av en efter en... Först ut var lilla ugnen, när vi startar den så går jordfelsbrytaren, sen protesterar diskmaskinen, locket för diskmedlet går inte stänga och nu sist har kvarnen i kaffemaskinen gett upp efter femtio tusen koppar :-)

Vi har inte riktigt tid med en köksuppfräschning nu så jag hoppas att sakerna håller ihop hjälpligt till nästa vinter...

Trevlig helg nu alla fina bloggläsare.

19 november 2013

SPEGLAR & LAMPETTER

Nu är det sista veckorna som ni kan beställa från oss och vi har möjlighet att leverera innan jul. Kanske ni är sugna på lite julklappar från oss. Kallholmen har flera modeller och storlekar på speglar som passar in i olika miljöer.
Herrgårdens Speglar


Eller varför inte en spegellampett som lyser upp i vintermörkret.
Prästgårdens Lampett

Både speglar och lampetter samt sängavlar och skåp går fint att dekorera med våra vackra krön. Dessa är det supersnabb leverans på eftersom vi har färdigmålade i lager.
Kallholmens Krön
Är du sugen på att pyssla själv och göra en egen lampett i betong eller av en vacker kakelplatta kan ni köpa ljushållaren av oss. Just denna är utan krök och har ett större mått på själva ljuskoppen därför tar vi bara 39:- för den. Det är många som passar på att köpa den så skynda och fynda.
Kallholmen Ljushållare fynd


Vi säljer också fler beslag, både de vi använder på våra möbler och några andra fina.
Kallholmen Beslag

Önskar er alla en riktigt fin vecka i Novembermörkret.
Hälsningar Carolina.

11 november 2013

WIFSTAVARVS HERRGÅRD


Vi har levererat våra möbler till många vackra hotell, kursgårdar och pensionat ett av dessa är Wifstavarvs herrgård. Vi har bredd på vårt möbelutbud, många olika möbler i fyra olika möbelserier som går att få målade i fyra standardfärger samt efter egen önskan. Möblerna går även att platsbygga eller göra specialmått på. Hör av er till oss om ni har frågor angående detta. 
Klädskåp, stilstolar, sminkbord, soffbord och speglar i en romantisk miljö.

Man blir sugen att flytta in i vartenda rum när man ser dem.

Bor ni i närheten av Sundsvall så har Wifstavarvs Herrgård en Novemberdag för kvinnor den 17 November klockan 12,00 på Vivstavarvsvägen 16 i Timrå.

Läs och se mer på deras facebooksida.

Wifstavarvs Herrgård.

// Carolina

4 november 2013

NORRLÄNDSK KVALITET

Vi är så stolta över våra möbler som är hantverksmässigt producerade här i Norrland. En självklarhet kanske eftersom råvaran finns här och det ger arbetet på de små snickerierna efter norrlandskusten.

 Rosgårdens hatthylla och skohylla med sin smalrandiga spont.

 Rosgårdens nätta sminkbord med vacker stilstol som vi kallar Dorotea.

Solgårdens släta sänggavel med vackert pottskåp till. 

Alla möbler kan ni se och läsa mer om på vår hemsida. Ni kan köpa dem i webbutiken eller hos någon av våra återförsäljare.

Kallholmen-Made i Norrland.